İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101.YILI PROGRAMI  KAPSAMINDA DR. LÜTFÜ ŞEHSUVAROĞLU’NU AĞIRLADIK

 Okulumuz Türk Yurdu Koleji’nde İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 101.Yılı Programı kapsamında Dr. Lütfü ŞEHSUVAROĞLU’nu ağırladık. 

Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Erdem İLDEŞ, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katıldığı program, saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın hep bir ağızdan coşkulu bir şekilde okunmasıyla başladı. Sonrasında Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, günün önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Ünal, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Allah bir daha bu Millete İstiklâl Marşı yazdırmasın.” Sözüne vurgu yaparak “Ay Yıldız göklerden hiç inmesin! Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin…” diyerek başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve tüm Şehitlerimizi andı ve sözlerini tamamladı. Konuşmanın ardından 2-A sınıfı öğrencimiz Masal TUNÇEL, İstiklâl Marşı’nı coşkulu bir şekilde okudu. Daha sonra Program Konuğumuz Sayın Lütfü ŞEHSUVAROĞLU söz aldı. Şehsuvaroğlu, İstiklâl Marşı’nın ülkemizin anayasası ve bizi anlatan en güzel eser olduğunu söyleyerek sözlerine başladı ve İstiklâl Marşının yazılış sürecini anlattı. Lütfü Şehsuvaroğlu, gelecekte de çocuklarımızın arasından birer Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre gibi önemli şahsiyetler çıkacağını belirtti. Öğrencilere, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Mehmet Akif ERSOY ve dönemin Milli Eğitim Bakanı aynı zamanda Türk Ocakları Genel Başkanı Hamdullah Suphi TANRIÖVER’i anlatan Şehsuvaroğlu, İstiklâl Marşı’nı bilmenin, anlamanın ve vatanına faydalı olabilmek için çok çalışmanın önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı. Programın sonunda Kurucu Temsilcimiz Kerim Ünal tarafından Sayın Lütfü Şehsuvaroğlu’na hediye takdim edildi ve program sona erdi.

Bu anlamlı günde bizlerle olan Lütfü Şehsuvaroğlu Hocamıza teşekkür ediyor ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Mehmet Akif ERSOY, Hamdullah Suphi TANRIÖVER ve tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz…

SİTE İÇİ ARAMA