TÜRK YURDU KOLEJİ BAYRAK TÖRENİ, YENİÇAĞ GAZETESİ YAZARI ORHAN UĞUROĞLU TARAFINDAN KALEME ALINDI

Dün okulumuzda ANDIMIZI okuyarak gerçekleştirdiğimiz ve basında geniş yankı bulan bayrak törenimiz, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Orhan UĞUROĞLU tarafından kaleme alındı. Uğuroğlu yazısında şu ifadelere yer verdi:

Ne mutlu Türk’üm diyene

Flash Haber TV canlı yayınında Türk Yurdu Koleji kurucu temsilcisi Kerim Ünal’ın açıklamasını Pazar akşamı ana haberde izledim.

Ünal özetle dedi ki;

-“Türk Yurdu Koleji Bayrak töreninde, tüm öğrencilerimiz tarafından gururla Andımız söylenecek. ‘Türk’üm, Doğruyum, Çalışkanım’ diye başlayıp ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ dizeleriyle sona eren millî bir söylemin kime ne zararı var?

Türk Ocakları’nın ana sloganı olan ‘Biz hep birlikte Türk milletiyiz’ anlayışına uygun bir davranış olacaktır. Bu kavramlar asırlık çınar ve dalları olarak kabul edilmeli…”

Ünal dün sabah açılış ile ilgili video ve fotoğraflar gönderince törende “Andımız” okuyan Seymen kıyafeti ile Eymen Demir adlı 6 yaşındaki öğrencinin videosunu izlerken gözyaşlarımı tutamayıp ben de ona eşlik ettim.

Ta Andımızı haykırarak okuduğum o güzel Ulubatlı Hasan İlkokulundaki yıllarıma döndüm.

Andımız…

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 10. Yılı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Millî Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından yazılan ve ilk kez 23 Nisan 1933 töreninde kendisi tarafından okunup çocuklarla birlikte söylenen "Türk Çocuğu Yasası" adlı muhteşem metin

-Türk’üm, doğruyum, çalışkanım.

Yasam: Küçükleri korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.

Ülküm: Yükselmek, ileri gitmektir.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türk’üm diyene…

Değerli okurlarım,

Flash Haber TV’de tatil arası verdiğimiz Adalet ve Demokrasi programına yeni yayın dönemimizde 14 Eylül 2023 Perşembe akşamı yine yeniden başlıyorum.

İki konumuz var; Andımız ile Irak ve Suriye’deki Türkmen sorunları

Konuklarım; Eski MHP milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Türk Yurdu Koleji kurucu temsilcisi Kerim Ünal ve Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip.

 

SİTE İÇİ ARAMA