×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/www/turkyurdukoleji.com/images/photos/nevruz
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/photos/nevruz

Nevruz, Türk dünyasında, ortak kültürel değer olması yönüyle önemli bir yere sahip olup Türklük dünyasında ve Anadolu’da ortak inanmalarla, ortak heyecanlarla yüzyıllardır Türk kültürüne özgü özelliklerle kutlanılmaktadır. Tarihin ilk topluluklarından beri ay, mevsim yıl vb. değişiklikler törenlerle kutlanmaktadır. Avcı kültüründen tarım kültürüne geçildiğinde tarımda bolluk, bereket için çeşitli törenler yapılmaya başlanmıştır. Çeşitli kültürlerde mevsim değişiklikleri törenlerle kutlanır. İslamiyet öncesi Türk kültüründe bahar bayramı yapılarak kıştan sonra canlanan doğanın sevinçle karşılandığını ve şenlikler düzenlendiğini biliyoruz.

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri müthiş bir coşkuyla izlendi. Şenlik havasında geçen programımızda ziyafetler eşliğinde temsili demir dövme ateşten atlama halk oyunları gibi kültürel örf ve adetler yeni nesillere aktarıldı. Bir sonraki kutlama etkinliklerini heyecanla beklemek üzere program sona erdi.

{gallery}photos/nevruz{/gallery}.

SİTE İÇİ ARAMA