×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/www/turkyurdukoleji.com/images/haberler/20150423
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/haberler/20150423
   Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.
  95 yıl önce 23 Nisan 1920'de 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' düsturuna dayalı demokratik zemin üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmış, İstiklal Savaşının karargâhı olan TBMM onurlu duruşuyla büyük bir mücadeleye hayat vermiş, bu vatan üzerinde yaşayan tüm Türk halkına umut ve güç vermiştir.
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve İlk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederken, çocuklara verdiği değeri ve Türk Milleti'nin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir. Ne mutlu ki sizlere Cumhuriyetin geleceğini siz çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza güvenen ve milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Sizler bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri sizlersiniz. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. Çünkü bu milletin bir bireyi olarak bu topraklar üzerinde yaşamanın bir hak olduğu kadar, görevleri, sorumlulukları ve birçok yükümlülükleri vardır. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır.
  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle Aziz, Yüce Türk Milleti’nin bekası için, vatan ve bayrak için canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizi bir kez daha Rahmet, minnet, ve şükranla yad ediyorum. Aziz hatırları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Yüce Türk Milleti’nin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar mutluluk ve esenlikler dilerim..”
 Programın devamında öğrencilerimiz günün önemine atfen konuşmalar yaptı, şiirler okudu, birbirinden değerli halk oyunları ve gösterileriyle izleyicileri büyüledi, okul korosunun şarkı ve marşları ile program sona erdi.. 
 
{gallery}haberler/20150423{/gallery}

SİTE İÇİ ARAMA