KAHRAMANSIZ KALMAYAN BİR MİLLET

Okulumuzda 18-26 Mart tarihleri “Türk Dünyası Kültür Haftası” olarak belirlenmiş ve bu hafta hazırlıklarımız 3 aydan daha fazla bir zamandır sürdürülmektedir. 18 Mart Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Zaferi programı ile başladığımız haftada Eskişehir Türk Ocakları Başkanı Sayın Prof. Dr. Nedim ÜNAL tarafından verilen seminer, Türk Dünyasından gelen soydaşlarımızın ihtiyaçları için düzenlenen kermes, görsel çalışmalar, etkinlikler derken haftamızın son etkinliği olan ödül törenimizi de gerçekleştirdik.

Bu hafta bizim için çok dolu ve heyecanlıydı. Sadece bizim için değil, Keçiören genelinde düzenlediğimiz “Kahramansız Kalmayan Bir Millet” konulu resim ve şiir yarışmasına katılan 350’den fazla öğrencimiz de bizim kadar heyecanlıydı. Öğrencilerimiz o kadar başarılılardı ki o kadar resim ve şiir arasından dereceye kalanları belirlerken jürimiz fazlasıyla terledi. Ama bu bir yarışmaydı ve kazananlar olacaktı. Buradan bir kez daha yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 22 Mart günü resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilerimiz web sayfamız üzerinden açıklandı.  26 Mart günü saat 16.30’da ödül törenimiz başladı. Ödül törenimize teşriflerinden ve böyle anlamlı bir günde  bizleri yalnız bırakmayan başta Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan IŞIK Beyefendi’ye, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreteri Kerim ÜNAL’a, Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Gazi Muhterem DOĞAN’a, Şehit Anne-Baba-Kardeşleri Derneği Başkanı Ramazan ERDOĞAN’a, Ayhan ÜNER’e (Şehit çocuğu), Bekir IRMAK’a (Şehit Babası), Osman KIZILIRMAK’a (Şehit Babası), Terörle Mücadele Gazimiz Ahmet ÖZMEN’e  buradan bir kez daha teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizin heyecanları ve mutlulukları geleceğe ışık tutacak olan gözlerinden okunuyordu. Hepinizi tebrik ederiz çocuklar, başarılarınız daim olsun.

Resim yarışmasının ilk üç öğrencisi:

  1. Gülçin ÜNAL- Şehit Hakan İ.
  2. Beyza SIĞIRCI- Hun O.
  3. Almila KILIÇ- Hüseyin Güllüoğlu O.

Şiir yarışmasının ilk üç öğrencisi :

  1. Ömer Faruk İPEK- Unutulmayan Kahramanlar- Battal Gazi O.
  2. Akif Emre TUNÇ- Kahraman Millet- Muhsin Yazıcıoğlu İ.H.O.
  3. Nehir Zehir- Yeniden Doğarlar- Gülhane O.

Ödül töreninden hemen sonra şiir yarışmasının birincisi olan öğrencimiz Ömer Faruk İPEK  ile ilgili öğrendiğimiz bilgi bizlere bir kez daha “Bu yarışmayı iyi ki düzenlemişiz.” dedirtti. Öğrencimiz Kore Gazisi torunuydu. Onun yazdıkları dedesinin ona anlattıkları, onun kulağına fısıldadığı kahramanlık ruhuydu belki de. İşte bizleri duygulandıran o şiir:

 

UNUTULMAYAN KAHRAMANLAR

 

Kolay kazanılmadı bu topraklar

Nice destanlar yazıldı, nice kahramanlıklar…

Vatan aşkıyla dolup taşarken yürekler,

En önde “Durmak yok ileri!” diyen bir önder.

 

O öyle bir önder ki arşa çıkmış adı.

Hem öğretmen hem başkomutan hem de vatan aşığı.

Karanlığa adım adım ilerlerken bu millet,

O parıldayan bir umut ışığı.

 

Düşmanımız çoktu, silahımız ise yok,

İman gücümüz ile ilerleriz, bize pes etmek yok.

Kahramanlık deyince akla gelir Çanakkale,

Seyit Onbaşı gibi kazanırız tekbir ile.

 

Vatan olunca mesele kadın erkek olur mu?

Kadın kahramanlarımız hiç unutulur mu?

Nene Hatun, Şerife Bacı, Halide Onbaşı…

Daha niceleri kurtardı bu vatanı.

 

Uzun zaman geçti değişti düzen,

İçimizden çıkar oldu düşmanlar, hainler…

Sandılar ki tam zamanı yeneriz bu milleti

Unuttular Ömer Halis demir gibi yiğitleri.

 

Son mermisine kadar savaştı Fethi Sekin,

Daha nice kahramanlar can verdi bu vatan için

Sanmayın ki unutulurdunuz zaman geçtikçe

Yüreği yanan bir millet unutur mu sizi hiç zaman geçtikçe.

 

 

Bu yarışmayı düzenlememiz de bizlere yardımcı olan öğretmenlerimize, idarecilerimize, personelimize; jüri üyesi olarak her daim yanımızda olan Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Gazi Muhterem DOĞAN’a , Avukat Nazlı Özlem ATMACA’ya çok teşekkür ederiz. Son olarak bir öğrencimizin şiirden bir bölüm ile bitirmek istiyoruz:

“Hiç kahramansız kalır mı bu millet

Her çocuk doğarken kahraman”

 

 

 

SİTE İÇİ ARAMA